ГЕРБ може да преговаря с ДПС за управлението

18:50, 29 сеп 22 25 2763 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще предложим разговори с евроатлантическите политически сили. Преговори с „Възраждане“ няма да има, те са против въвеждането на еврото. Tова заяви пред bTV Делян Добрев от ГЕРБ.

„Борим „Продължаваме промяната“ в евроатлантическите формации, но не знам кого от тях да ползваме в следващо правителство. ДПС е евроатлантическа партия и с „Демократична България" ще разговаряме“, подчерта представителят на ГЕРБ. Той уточни, че „Има такъв народ“ също е евроатлантическа партия.

Според него е важно широко коалиционно правителство, което да има хоризонт от поне една година.

Борисов отказа дебат с Петков и Василев

Икономиката

Паднало е кръвното на нашата икономика. Трябва да ѝ се помогне. Когато падне кръвното, трябват кафе и кола. По най-бърз начин трябва да започне използването на европейските фондове“, посочи Добрев.

Според него причината за бавното усвояване на средства от ЕС е честата смяна в изпълнителната власт. „Ако Планът за възстановяване вече работеше, нямаше да падне кръвното на икономиката“, уточни Добрев.

Първата и основна наша задача в следващия парламент ще бъде да се справим с кризата. Единственият индикатор, който показва дали сме в криза, или не – това е консумацията на електроенергия. В последните три месеца на редовния кабинет имаме спад с до 5% месечно. За август имаме 33% спад на употребата на газ. Това означава, че и производството е спаднало“, посочи той.

КЗК: „Лукойл“ с господстващо положение на пазара на търговия на едро на горива

Цените на горивата

Правителството трябваше да вземе мерки за цените на горивата. Асен Василев отиде в Европа, за да вземе изключение от правилата на ЕС. България е единствената държава с излаз на море, на която се разреши вносът на петрол сорт Урал“, допълни Добрев.

Аз разбирам да се влачиш в ЕК по корем, за да се ползва руски нефт, ако това беше довело горива в рамките на 2,50 лева. Те не го направиха, за да има евтини горива, а за да има печалби на „Лукойл“. През 1992 година „Лукойл“ е работил с неруски газ“, коментира бившият министър на енергетиката.

Според него в предишните управления цената на нефта от Русия е била по-висока от останалите, но цената не достигнала 3 лева.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 02:54, 30 сеп 22

Удавник за сламка се хваща

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама