Нинова: Прокуратурата се меси в партийните въпроси на БСП

15:41, 04 окт 22 / Политика 25 2423 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата проверява БСП заради жалба на Кирил Добрев. Това стана ясно от пресконференция на Корнелия Нинова.

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата е бухалка за неудобните“, каза Корнелия Нинова.

Тя допълни, че на 3 октомври е получила призовка за разпит. От документа става ясно, че Нинова трябва да предостави също запис и заверени копия на стенограма и протокол от проведено заседание на Националния съвет на БСП от август месец. Тя трябва и да връчи призовки и на други членове на съвета, пише bTV.

Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев, който беше изгонен от БСП. Нинова уточни, че никой няма да се яви на разпит в прокуратурата, а левицата ще се бори за реформиране на съдебната система.

Добрев: Нарушиха ми правата и затова подадох жалба в прокуратурата

Това е една стандартна процедура, за хора, които не изпълняват окончателни съдебни решения. Впечатлен съм от г-жа Нинова - защо не остана, за да си зададете въпросите към нея, за да разберете всъщност за какво е жалбата. Единственото нещо, което му остава на човек, на когото са му нарушени правата, е да подаде жалба в полиция и в прокуратура. Това каза пред журналисти пред централата на БСП Кирил Добрев.

„След като бях изключен заради фалшификации в списъци, заради това, че нямах право да се защитя, съдът ме върна като член на Националния съвет. На последното заседание отсъствах. Първо, нямах смс или сигнал да присъствам, второ, не присъствах в списъка - по нареждане на Гуцанов бях изваден от списъка. Господин Свиленски обяви, че това е техническа причина, тогава се включи г-жа Алексова и обясни, че законите в страната не важат в БСП“, заяви Кирил Добрев, цитиран от БГНЕС. По думите му Нинова му е казала, че може да остане като гражданин на заседанието на НС на БСП, но да не участва в гласуването.

Прокуратурата: Изявлението на Нинова цели да отклони вниманието

Изявлението на Корнелия Нинова цели да отклони вниманието от истински важните теми. Така наблюдаващият прокурор Георги Иванов определи изявлението на лидера на левицата по-рано през деня.

Той обяви, че преписката му е разпределена случайно. „Такива действия от страна на прокуратурата не са прецедент. Такива са ни правомощията. По този начин се действа във връзка с постъпващите стотици сигнали в прокуратурата“, каза Иванов.

Той риторично попита дали законите не са еднакви за всички. „Призовавам политиците да се въздържат от говорене, което накърнява доброто име на съдебната власт“, каза още наблюдаващият прокурор, цитиран от bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама