Атанасов: Борисов искаше властта - купи си я

17:23, 04 окт 22 25 1388 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право да търси подкрепа от тези, които свали от власт. Това написа във Facebook лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Формацията му е част от коалицията „Демократична България“. Според него - сега на ход са ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, както и Стефан Янев, който бил готов на всичко. „Очакваме решението на най-опитния“, завършва статуса си Атанасов.

Пред БНР съпредседателят на ДБ коментира, че Бойко Борисов иска да проведе някаква операция, „която да го изпере“: „Защо той търси преговори с ДБ и ПП, нали направи всичко възможно да смъкне нашето правителство, нали бяхме аматьори? Нека да преговаря с ДПС и „Възраждане“, а може да предложи на Ива Митева (ИТН) и на Каримански (ИТН) някакви позиции в бъдещо правителство“.

Атанасов попита кога Борисов е на страната на Украйна: „Когато построи Руския поток, т.нар. „Балкански поток“ през България с пари от българския бюджет? Съвсем наскоро излязоха категорични данни, че службите са го предупредили тогава, че въпросният поток се строи от Путин, за да заобиколи Украйна, а се готви за война. С неговото лицемерие дотук“.

По думите му Борисов има традиция да се явява на избори, а след това да не става депутат, затова е интересно сега как ще постъпи: „Някакви групи, които да са водени от Росен Плевнелиев и Соломон Паси... Моите уважения към тези хора, но те днес нямат никакви позиции в държавата. В каква позиция ще водят тези преговори“, коментира той. 

Борисов: Предлагам на политически лидери да се дръпнем назад

Съпредседателят на ДБ беше категоричен, че ще изпълнят обещанието си пред избирателите - да не влизат в правителство на Бойко Борисов.

Във връзка с коментарите, че ДБ и ПП могат да създадат обща парламентарна група, за да са най-голямата в 48-ото Народно събрание, Атанас Атанасов заяви, че няма да е честно, след като двете формации са се явявали поотделно на изборите, а и не е сигурен дали ще е съобразено с Конституцията: „Сигурен съм, че щяхме да сме първа политическа сила, ако се бяхме обединили ДБ и ПП преди изборите. Щяха да бъдат завихрени много хора, които искаха да продължи промяната“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 18:50, 04 окт 22

Абе Гноме,защо не се пенсионираш,не се ли наяде,колко хора изпрати в Белене по времето на комунизма и защо си още на хоризонта.Скрий се,ти си най-умразният политик и още двама дъртаци като теб,Рашков и Гечев,време е да си ходите.

2 Анонимен 12:26, 05 окт 22

Оххх и тоя една компетенцияяяяя

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама