На рождения ден на Путин: Руският патриарх призова да се молим за здравето му

08:43, 07 окт 22 / Свят 25 2697 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Главата на руската православна църква - патриарх Кирил, призова за двудневни молитви за здравето на президента на страната Владимир Путин. Поводът е днешният 70-и рожден ден на държавния глава.

Руският патриарх: На загиналите във войната ще бъдат измити всички грехове

Патриархът е изпратил циркулярно писмо за изпълнение до всички епархии в Московска патриаршия, пише БГНЕС. Днес молитвите трябва да бъдат заради рождения ден, но те трябвало да продължат и утре, 8 октомври, когато се празнува св. Сергий Радонежски.

Руският патриарх се подхлъзна на светена вода

В писмото на патриарх Кирил свещениците и вярващите се призовават да се молят усърдно у дома за здравето на руския държавен глава“, а в събота, по време на великата ектения на Божествената литургия, да се включи специално прошение за здраве и благоденствие на президента. 

Литургията също така трябвало да завърши с многолетствие.

На рождения си ден Путин ще има среща с колегите си от ОНД

На рождения си ден Путин ще се срещне с колегите си от Общността на независимите държави (ОНД), предаде ТАСС, цитиран от БТА. 

Неофициалната среща ще се състои в Константиновския дворец край Санкт Петербург. Обикновено през годината се свикват едно редовно и едно неофициално заседание на Съвета на държавните глави от ОНД. Миналата година неофициалната среща се състоя на 28 декември в Санкт Петербург, а официалната, която се осъществи чрез видеовръзка заради пандемията от коронавируса, беше на 15 октомври.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков отбеляза, че разговорите ще бъдат важна стъпка при подготовката на срещата на върха на ОНД в Астана следващата седмица. От 12 до 14 октомври столицата на Казахстан - страната председател на ОНД за тази година - ще бъде домакин на срещите на върха на ОНД, на Конференцията за мерки за укрепване на доверието в Азия (CICA) и на срещата на държавните глави на страните от Централна Азия и Русия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама