Големите кавички: „Дори разведени родители се събират, когато е важно за децата“

12:04, 07 окт 22 / Големите кавички 25 2431 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

„Има много причини да се направи едно редовно правителство, за да има парламент, който да взима решения. Дори разведени семейства се събират, когато това е важно за децата“. Така бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов коментира вероятността да се състави правителство.

„Имаме „План за възстановяване и устойчивост“(...), има очаквания за присъединяване към еврозоната (...), има война, която е близко до нас, за която обществото трябва да е обединено. И същевременно едни незрели политически формации - и ГЕРБ има грешки в тази посока, да не кажете, че съм критичен само към несистемните партии. Всички партии трябва да преценят, че има неща, които да ги обединят и са важни за хората. Танцът „Кой ще е най-малко виновен“, ако не се състави правителство, не трябва да е ритуален“, смята той.

„Трябва да осъзнаят отговорността си, защото дори няколко месеца загуба на време по темата за еврозоната и за Плана за възстановяване не може да оправдае политическото лицемерие на тези, които не могат да седнат заедно да решат тези проблеми. Да, на шестия месец нека да воюват за нещо друго, но при положение, че е важно кое е важно в момента за държавата да се крият зад червени линии е глупаво“, добави Горанов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама