Борисов: ПП или не са ни разбрали, или се правят

13:09, 07 окт 22 25 2886 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Или не са ни разбрали, или се правят, че не са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата. С тези думи Бойко Борисов отговори на „Продължаваме промяната“, които по-рано обявиха, че няма да участват в преговори за кабинет с ГЕРБ.

Ситуацията е такава, че и на нови избори ще е пак така. Надявам се, че разумът ще надделее. Затова и предложихме варианта за контактни групи, които да направят списък с важни за България неща, които ние да гарантираме след това“, каза Борисов във Вълчи дол, където се срещна със симпатизанти, предаде bTV. 

ПП не приеха офертата на ГЕРБ, остават опозиция

Лидерът на ГЕРБ припомни какво обясни преди няколко дни и защо предложението за контактни групи според него ще проработи. „Първата и най-важна тема е войната в Украйна, която чука на нашата врата и е в непосредствена близост. Заплахи за ядрени удари, обстрел на Запорожие. Затова контактната ни група е от хора, които са се доказали пред нашите евроатлантически партньори със своите позиции. Излъчихме само двама – Росен Плевнелиев и Соломон Паси“, припомни Борисов.

Той уточни, че са „оставили вратата отворена“ всеки, който пожелае от другите партии да вкара в преговорния екип човек.

Разбирам, че им е удобно да ни преписват „Възраждане“ като възможност. Те имат и своите достойнства, но ние по никакъв начин, за разлика от Кирил и Асен, които твърдят, че нямало значение какво мислят посолствата. А посолствата са преките избраници на политиката на съответната държава. Аз се съобразявам с партньорите си в ЕС и НАТО. За тях тема номер едно е войната в Украйна и всичко, различно от това, са празни приказки“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза още, че не е чул „Продължаваме промяната“ да говорят по тази тема на брифинга си и по-специално за запазването на евроатлантическата ни ориентация, както и „пряко да подпомогнем нашите приятели от Украйна“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:37, 07 окт 22

Този вече не е добре и с главата. За да си спаси кожата, си обръща позицията по три пъти на ден! Пълен шизофреник! Като не предлагал коалиция, за чий са му тези контактни групи. Имало война. То имаше война и когато свали демократичното правителство на ПП и коалиция, с помощта на приятеля си учиндолският селяк и тотален простак. И за диверсификацията на горивата. Тя вече се случи. Но трябва да се отговори за турски поток?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама