Ето кои са депутатите в 48-ото Народно събрание

17:46, 07 окт 22 25 2311 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Централната избирателна комисия обяви списъка на избраните депутати, както и резултатите в преференции на всички останали кандидати. Пълния списък може да видите тук.

С приемането му обявихме всички резултати от изборите за народни представители на 2 октомври, обяви председателят Камелия Нейкова.

Преди това в комисията постъпиха заявленията от 26-имата избрани за депутати от два многомандатни района, в които те посочиха от къде ще реализират мандата си.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев избира Хасково. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра Шумен пред Кърджали, а съпартиецът му Делян Пеевски влиза като депутат от Благоевград. Лидерите на „Възраждане“ и на БСП Костадин Костадинов и Корнелия Нинова са избрали да са депутати от 25 МИР София. Председателят на „Български възход“ Стефан Янев ще е депутат от София град, а Христо Иванов от „Демократична България“ - от Пловдив, предаде БНР.

Преди обявяването ЦИК заличи като избрани за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявления. Това са Деян Николаев Николов, регистриран кандидат за депутат от кандидатска листа на „Възраждане” в 24-ти многомандатен изборен район-София, както и Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на ДПС в 12 изборен район-Монтана.

Вчера бе гласуван и отказът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в Народното събрание, както и на други избрани за народни представители.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама