Пъпеши и трактор: Какво получи Путин за 70-ия си рожден ден

11:24, 08 окт 22 25 2480 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Руският президент Владимир Путин вчера навърши 70 години. Тази година за разлика от други той прекара рождения си ден работейки.

Досега Путин винаги е празнувал или сред спокойствието на Тайгата заедно с верния си другар Шойгу, или някъде по света, пиейки шотове водка с китайска делегация и получавайки тигър или куче алабай като подарък.

Тази година руският президент бе по-изолиран от всякога, вероятно причината за това е войната в Украйна. И все пак част от верните му привърженици му пожелаха „Честит рожден ден“.

Тракторът е един от най-странните подаръци за Путин. Той му беше даден от беларуския му съюзник Александър Лукашенко, чиято страна може да се похвали със завод за трактори. Лидерът на Беларус уточни, че тракторът е „най-добрият, ръчно сглобяван“ и има множество настройки за извършването на различни работи, пише bTV.

„Но аз ще му предложа една настройка - сеялка. Ще сеем пшеница, може би, и още нещо“, каза беларуският лидер при пристигането си на неофициалната среща на върха на ОНД в Санкт Петербург. По думите му с такива трактори може да се отглежда жито, което да се праща в Полша и Европа, „за да не гладуват и да не крадат от Украйна жито, а да пращат на бедните страни“.

До момента не е ясно как Путин е реагирал на подаръка – трактор, който трябваше да се конкурира с планини от пъпеши и дини от президента на Таджикистан Емомали Рахмон.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама