Големите кавички: „Правителство за зимата е като гадже за лятото“

11:00, 10 окт 22 / Големите кавички 25 2069 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

„Неколкократно чуваме идеята, че трябва да имаме правителство, за да минем през зимата. Имайки предвид проблемите (...), да говорим за правителство за зимата звучи като „гадже за лятото“. Това е крайно несериозно. Или имаме готовност за дългосрочно сериозно управление, концентрирано около фигури в Министерски съвет, които са безспорни за всички, или - има си президент и той ще назначи следващ служебен кабинет и ще има нови избори“. Така евродепутатът Радан Кънев коментира преговорите около съставянето на нов кабинет.

„Ако Бойко Борисов не желае да прави правителство с ДПС и „Възраждане“ и е избрал друг път (...), трябва да си даде сметка, че досегашният му навик да сглобява коалиции, в които неговата партия и личност са доминиращи и всичко се върти като спътници около звезда, няма как да стане.

Причината е, че „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ заедно имат повече депутати от ГЕРБ. И ако разговор ще се води в този формат, Борисов трябва да се примири, че вероятно разговори за коалиция няма да се водят с негов мандат. На второ място, премиерът ще бъде човек, който е извън задкулисните контакти и механизма за рекет. Това ще бъде правителство, което внимателно и честно трябва да изготви дълга законодателна и управленска програма, да реи предварително въпроси, по които партиите вероятно няма да имат общо мнение. Т.е. да се подходи както в европейска нация с висока политическа култура, защото това е нашият стремеж“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 12:28, 14 окт 22

Супер си Раданчо.Помагай на ПП.

2 davidof 16:02, 18 окт 22

оферта за международни финансови услуги
Добро утро дами и господа
Тук съм, за да ви представя нашата банка, която предлага много изгодни и лесни финансови услуги.
Ние предлагаме заеми с лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 1500 000 евро, които се изплащат от 1 година до 25 години.
Свържете се с нас за повече информация.
Имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама