Кой къде ще седи в пленарната зала?

16:44, 11 окт 22 / Политика 25 2306 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Политическите сили в 48-ото Народно събрание се разбраха за разпределението на стаите и местата в пленарната зала. Днес в сградата на парламента се състоя техническа среща на контактните групи на политическите сили. 

Председателят на 47-ия парламент Никола Минчев коментира пред журналисти на излизане от сградата, че разпределението в залата като цяло ще е идентично с предишното Народно събрание. 

Този път не „Възраждане“, а „Български възход“ ще бъдат отзад в пленарната зала. В ляво отново се очаква да бъдат депутатите от „БСП за България“, до тях – ДПС. В центъра ще са „Продължаваме промяната“ и „Възраждане“. В десния блок ще бъдат ГЕРБ-СДС и „Демократична България“.

На 19 октомври ще бъде първото заседание на НС

Депутатите от „Възраждане“ ще седят на мястото на „Има такъв народ“ непосредствено до „Продължаваме промяната“. Всички 27 народни представители ще бъдем компактна група отпред в централния блок, коментира пред журналисти заместник-председателят на „Възраждане“ Петър Петров, цитиран от БТА. 

Той съобщи, че от „Демократична България“ са поискали посланикът на Руската федерация у нас да не бъде поканен на откриването на парламента, срещу което от „Възраждане“, са възразили. Петров каза, че имат уверението на администрацията на парламента, че посланикът ще бъде поканен.  

Александър Ненков каза, че ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група ще предложат свой кандидат за председател на парламента. Номинацията ще стане ясна след заседание на парламентарната им група. „За мен Росен Желязков е един изключително подготвен професионалист“, посочи Ненков, след което добави, че той би бил един наистина добър председател на Народното събрание. 

Групата на „БСП за България“ взимат стаята на „Има такъв народ“, а най-новата политическа сила в парламента „Български възход“ – тази на левицата. Останалите политически сили си запазват стаите. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама