„Български възход“ не присъства на срещата на ГЕРБ

14:01, 14 окт 22 / Политика 25 3099 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От „Български възход“ не присъставаха на срещата в Народното събрание, на която партиите обсъждат дали да поканят украинския президент Володимир Зеленски да направи видео обръщение на първата сесия на 48-ото Народно събрание. Срещата е по предложение на ГЕРБ, а по-рано и от БСП заявиха, че няма да присъстват.

БСП иска среща за бюджета, такава за Зеленски била „излишна“

„Ние, депутатите от коалиция „Български възход“ смятаме, че нашите избиратели искат да чуят в спешен порядък как ще започнем да решаваме непосредствените им проблеми като повишаването на цените, инфлацията и цялостната икономическа криза. Очакват да се състави работещо правителство. Вместо това, подготвителните срещи за откриване на народното събрание се политизират. Нека оставим разискването на всички политически въпроси за пленарната зала – депутатите ще положат клетва да служат на народа си само след няколко дни и ще могат официално да дебатират и вземат решения от национален интерес“, се казва в позиция на парламентарната група на партията, цитирана от БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама