„Възраждане” обмисля дали да покани Митрофанова като свой гост

15:21, 14 окт 22 / Политика 25 2252 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията му обмисля дали да покани като свои гости посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно събрание. Той коментира темата пред журналисти пред сградата на парламента, пише Нова телевизия.

Костадинов обясни, че всяка парламентарна група имала право да покани до петима гости.

Вчера мнозинството от политическите сили в парламента подкрепиха предложението на „Демократична България“ посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус Никита Лешуков да не бъдат канени на първото заседание на парламента.

Преди дни от ГЕРБ пък заявиха, че ако Митрофанова присъства в залата, депутатите от тяхната партийна група няма да влязат. „Независимо от различните мнения, ние сме голяма партия, по този въпрос съм категоричен: по темата война, Украйна, агресия на Путин в Украйна, моля всеки, който има различно мнение по различни теми - да го изразява, но по тази тема няма да правя компромис с никого“, подчерта тогава Бойко Борисов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:22, 15 окт 22

Фашистът Костадинов е един гадняр. Как може да кани тази агресорка. Трябваше отдавна да е персона нон грата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама