Карадайъ: ДПС беше истинска опозиция на ГЕРБ

10:45, 19 окт 22 / Политика 25 2290 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

През последните 12 години единствено ДПС беше истинска опозиция на ГЕРБ. Ние не искаме да сме с ГЕРБ, не искаме да сме с управлявалите през последната година и половина. Последните окрадоха парите на всички ни, завещаха ни по 15 млрд. дълг на всяка година, нечувано в историята на България. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на 48-ото Народно събрание.

„Намираме се пред нов разломен исторически момент. Ако днес не бъдем достатъчно отговорни, утре може да е късно. Пътят е ясен - да седнем на масата за преговорите. Призоваваме за това най-отговорно и категорично, добави той.

Според него уроците не са научени и това се е видяло за пореден път. „Основната част от политиците не успяха да обяснят на хората какви политики им предлагат. Липса на диалог в обществото и институциите е сигурно условие за криза и разпад, каза още той. И изтъкна, че са готови на диалог в името на гражданите. „Доказали сме, че можем да мислим дългосрочно“, увери Карадайъ.

Петков: Време е да спрем с псевдонационализма, който прокарва чужди интереси

„Ако политиците и партиите не си дадем сметка за опасностите пред страната ни и не направим необходимото да има диалог, рискуваме бъдещето на държавата. Отговорността ни трябва да е на ниво, за да се справим заедно. Правителство с ясна програма и срокове, с подкрепата на всички отговорни партии е път към успеха. Да седнем на масата на преговорите, апелира председателят на Движението, цитиран от Нова телевизия. 

Карадайъ предупреди, че задаващата се зима се очертава гладна, студена и тъмна. Затова настоя да се положат всички усилия, за да се състави редовен кабинет с ясни приоритети, задачи и план за действие.Без реваншизъм, без омраза и без противопоставяне и разделение“, каза още той и уточни, че ДПС е готова на диалог с всички.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама