Докато депутатите се карат, Борисов играе за „Бистришките тигри“

16:00, 19 окт 22 / Политика 25 2432 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Докато депутатите се карат и не могат да стигнат до консенсус кой да оглави 48-ото Народното събрание, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде да играе в голямото футболно дерби в първенството на ветераните.

Срещата е от втория кръг на шампионата: „Витоша“ (Бистрица) срещу ветераните на ЦСКА, играещи под егидата на ЦСКА 1948. Мачът беше спрян за кратко, за да могат футболистите да пият вода и да се освежат, а Борисов да проведе телефонен разговор, докато трае почивката, пише Gong.bg

Бившият премиер отдавна е известен със своите футболни изяви във ветераните на „Витоша“ и неведнъж е изтъквал и предишните свои успехи с тима, който кръсти „Бистришките тигри“.

И не за първи път по време на ключов момент в парламента лидерът на ГЕРБ играе мач като част от „Бистришките тигри“. През 2015 г. когато по време на неговото управление Христо Иванов от „Да, България!“ подаде оставка като правосъден министър, той отнво се изявяваше като футболист.

Парадокс: Номинираните за председател на парламента станаха петима

Сега обаче политическата обстановка в Народното събрание е още по-нажежена. Почти цял ден депутатите не могат да започнат работата си по същество, тъй като изпаднаха в абсурдната ситуация да не могат да изберат председател на парламента. След трикратен провал на гласуването, нито един от предложените кандидати не успя да събере необходимото мнозинство. Никой не пожела да отстъпи и депутатите отложиха решението на казуса за утре сутрин. 

Четирима бяха първоначално номинираните за поста - Росен Желязков от ПГ на ГЕРБ-СДС, Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, Петър Петров от „Възраждане“ и Кристиан Вигенин от „БСП за България“. При повторната процедура от ДПС предложиха своя номинация за председател на 48-ото Народно събрание в лицето на Йордан Цонев. ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“, „Възраждане“ и „БСП за България“ издигнаха повторно своите кандидати. Така номинираните станаха петима.

Припомняме, че през септември 2020 г., още докато Борисов бе на власт, Витоша“ (Бистрица) обяви, че разпуска мъжкия си отбор заради финансова криза. Тогава обаче детските формации продължиха да съществуват. Не секнаха и мачовете на ветераните - Бистришките тигри. Междувременно Витоша възстанови първия си тим.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 22:21, 19 окт 22

Борисов е чудовищен простак, наглец и крадец!

2 Анонимен 19:47, 20 окт 22

Абсолютен простак,селски хитрец,нагъл,шизофреник,нарцис ,наглец,продажник,предател,безбожник и българоубиец!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама