Радев: Вместо с резултат НС започва с конституционна криза

16:59, 20 окт 22 / Политика 25 938 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Крайно време е да намерим изход от тази политическа криза, в която се намираме, заяви президентът Румен Радев пред български медии в Брюксел.

Силно се надявам разумът да вземе връх и нашите народни представители да конституират парламент, да започна консултации, защото сега и това не мога да направя“, заяви президентът, който днес и в петък ще представлява страната ни на заседанието на Европейския съвет.

„Ходене по мъките“: Пак не избраха шеф на парламента

Учудващо е Народното събрание вместо да даде резултат, то започва с конституционна криза. Изключително важно е то да даде продукт – тоест, бюджет и необходими реформи“, коментира държавният глава, цитиран от БГНЕС. 

Според Радев на бъдещи избори е важно лидерите на политическите партии, особено парламентарно представените, да направят така, че да привлекат повече български граждани към урните и да не се стига до ситуация като днешната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама