„Български възход“ е готова да сътрудничи с всички партии

15:35, 22 окт 22 / Политика 25 2401 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Със заявка за готовност за работа с всички парламентарни групи „в името на българския народ“ започна срещата на представителите на „Български възход“ с Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Ако трябва да решим един въпрос на българските граждани, например, съм давала поръчките „инхаус ще се съюзя с всички партии, с всички политици в парламента и не искам българските граждани да ми се сърдят за това, защото съм дълбоко убедена, че, ако премахнем тези поръчки или ги ограничим, ще спестяваме държавен финансов ресурс и ще помогнем на всички нас“, отбеляза Комитова, която сподели впечатленията си от първите три дни работа на Народното събрание.

След срещата заместник-председателят на ПГ на „Български възход“ Виолета Комитова заяви, че с представителите на контактната група е постигнато съгласие за усилия в посока на антикризисно правителство. „Поводът за това са няколкото кризи, в които се оказахме едновременно. Считаме, че диалогът трябва да продължи и ще продължим да работим по темите за повече сигурност, справедливост и солидарност в полза на националните интереси на българското общество“, заяви Комитова, цитирана от БНТ. „Бях много учудена от това, че евроатлантически партии са в някакво жестоко стълкновение. Смятам, че това трябва да се преодолява, ако те наистина са евроатлантически“, добави тя, цитирана от БНР. 

От своя страна, Росен Плевнелиев заяви, че водените консултации: по никакъв начин не целят създаването на каквото и да било правителство или коалиции, но целят търсенето на решение и търсенето на съгласие по тях“.

ГЕРБ готови да участват в какъвто и да е формат на правителство

По-рано през деня медиаторите Росен Плевнелиев и Соломон Паси се срещнаха с представители на ГЕРБ-СДС, а в понеделник им предстоят разговори с ДПС.

И ДБ отказаха среща на Плевнелиев и Паси

От ПП, „БСП за България“ и ДБ са дали писмен отказ, а според Паси първия общ политически знаменател е между тези ПГ, които изслушаха прави химна на Европа при откриването на новото НС. Депутатите на „Възраждане“ обаче седнаха след българския химн.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама