БСП настоя Радев да спре да ѝ се меси

13:44, 23 окт 22 / Политика 25 2526 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Политическата група на БСП излезе с остра позиция срещу държавния глава Румен Радев и служебния кабинет. От левицата призоваха държавния глава да спре да се меси в работата на парламентарната група.

Поводът за изявлението е участието на служебния министър Весела Лечева в сутрешния блок на БНТ, където тя коментира петото място на БСП на изборите, като показателно за действията на ръководството на партиятаИзборите показват, че от ръководството не се вслушват в това, което настояват част от БСП. Няма как да правиш едни и същи действия и да искаш да получиш различен резултат. Спомням си примерно 2017 година, когато бях водач на листата във Великотърновска област - имахме 38 800 гласоподаватели, а днес само 10 800. Това е много показателно за действията на ръководството на БСП и смятам, че действително е необходима качествена промяна. И то не само на декларации“, каза служебният министър на спорта.

Конгресът през февруари пък според нея бил твърде закъснял. След избора на председател на НС, се надявам да няма коалиция на хартиената бюлетина - ГЕРБ, ДПС и БСП заедноТова е първият законопроект, който внася нашата парламентарна група. Вместо да внесем първия социален закон, сме първи в искането за промяна в Изборния кодекс, каза още Лечева. Според нея подкрепата на социалистите за избора на Вежди Рашидов поставя много въпроси.

Уважаеми господин президент, за пореден път Ваш служебен министър си позволява да коментира публично вътрешнопартийни въпроси на БСП. Нещо повече, да изопачава факти, касаещи парламентарната група на БСП и решения, взети от колективните органи на партията и от общото събрание на народните представители“, изтъкват от столетницата. 

В позицията си депутатите социалисти припомнят, че Весела Лечева е назначена от Румен Радев за министър в лично качество и не представлява БСП в служебното правителство. Депутатите отчитат, че започва да става практика членове на служебния кабинет грубо да се намесват в партийните ни работи.

„Вече ви писахме по този повод, но липсата на реакция и продължаващите изявления ни карат да мислим, че всичко това се случва под Ваше давление. Считаме, че служебният кабинет излиза извън правомощията си, погазва принципа за разделение на властите и това трябва да спре“, пишат още те.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама