Атанасов: Много му се иска на Бойко да ни прегърне

09:21, 24 окт 22 / Политика 25 2270 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се увърта. Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атанасова и оттам отиваме до Банкя. Така Атанас Атанасов от „Демократична България“ коментира избора на председател на 48-ото Народно събрание.

По думите му нагласата към този момент е, че отиваме на избори, но може да има изненада, тъй като е важно кой определя дневния ред. „Имаше тежки спекулации от страна на ГЕБР кой какво е предложил. Ние гласувахме против избора на Вежди Рашидов с аргумента, защото управлението в законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ“, посочи Атанасов.

Рашидов: Според Борисов и жена ми се оправям като председател

В „Демократична България“ не са обсъждали своя кандидатура за председател на Народното събрание“, каза Атанасов.

„Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко, си отива от политиката“, допълни Атанасов.

Припомни, че предишната коалиция е била създадена преди войната в Украйна. Тя обаче е сложила тежки разделителни линии с БСП заради темата за военната помощ за Украйна.

Вежди Рашидов e новият шеф на парламента

Атанас Атанасов не изключва да се стигне до трети мандат, като е интересно кой ще го получи. Според него тези, които са свалили предишното правителство, трябва да поемат отговорността сега. Той обвини, че ГЕРБ са купували гласове този път, а служебният кабинет не е противодействал, защото се е занимавал с кадрова чистка в администрацията.

Според Атанасов зад избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание стои договорка за връщане на хартиената бюлетина.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Васил 15:11, 24 окт 22

Ще се прегърнете накрая, то с БСП вече бяхте все пак, а властта изкушава много.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама