Комитова: Виним ЕС за вкуса на българските домати

09:22, 24 окт 22 / Политика 25 2022 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Развалихме образованието сами. Влошихме здравеопазването, обедняхме, загубихме вкуса на българските домати. И всички беди ги прехвърляме на ЕС. Важна е защита на националните интереси през европейските ценности. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ Виолета Комитова, зам.-председател на новата парламентарна група „Български възход“. Тя беше министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Стефан Янев, който по-късно основа партията „Български възход“.

Според нея, колкото повече обедняваме, толкова повече се отдалечаваме от ЕС, защото развиваме евроскептицизъм. Затова нейната партия ще съсредоточи усилията си върху повишаване на доходите.

Ако защитим цената на живот, ако не сме най-бедните в Европейския съюз, ние ще искаме да бъдем в ЕС. Това е връзката – защита на националните ни интереси през цената на живота“, уточни Комитова.

От думите ѝ няма как да се увеличат доходите и социалните плащания, без да се увеличат данъците.

Ако партиите са съгласни да работим по правила и в интерес на гражданите и бизнеса, ние ще работим с всички, без изключения“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на „Български възход“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама