С „Жълти стотинки“ купуват нов респиратор за новородени в Силистра

10:51, 25 окт 22 25 1557 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Неонатологичното отделение на болницата в Силистра ще получи като дарение нов неонатален респиратор. Той е закупен със средства, събрани от акцията „Жълти стотинки - деца помагат на деца“, съобщават организаторите на кампанията.

Стойността на апарата е 36 000 лв. Той е от най-ново поколение и е изключително удобен за приложение при новородени деца с много ниско тегло при раждането. Използването му дава възможност за по-малка продължителност на обдишването с апарат, което осигурява адекватно развитие на детето.

Тази година Силистра е столица на благотворителната кампания „Жълти стотинки - деца помагат на деца“. Координатори са представителите на местния мотоклуб IRON CROSS. Събраните средства ще бъдат използвани за купуване на апаратура за Неонатологичното отделение на болницата в крайдунавския град.

Със средства от кампанията вече беше закупен нов интензивен кувьоз и бяха ремонтирани и обзаведени две помещение в отделението.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама