ГЕРБ ще внесе законопроект за намаляване на цената на бензина с 1 лев

09:34, 30 окт 22 / Политика 25 2569 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В понеделник ще внесем в парламента проекторешение за намаляване цените на горивата. Имаме решение как „Лукойл“ да върне по 1 лв. от старата цена. Сигурен съм, че дори „Промяната” ще го подкрепи. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Исперих.

Защо „Промяната“ за две години не ни показаха как се строи? Щяха и милиарди да връщат, но няма и един метър изградена инфраструктура“, посочи той.

„Ще направя всичко възможно, за да има редовно правителство. Чувам, че нямало да е с първия мандат, а с втория или с третия. Ние ако много се харесваме и обичаме, щяхме да сме като китайската партия - всички заедно, но ние сме европейска държава, с плурализъм и много партии. Призовавам да се говори за правителство, преди да се раздадат мандатите. Ако някоя от другите партии ни откаже да съставим правителство с нашия мандат, то не виждам как ще дойдат после да искат подкрепа от нас. Нужен е предварителен разговор, да няма гордост, правителство може да има и с първия, и с втория, и с третия мандат“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него преди президентът Радев да даде мандатите, политическата класа трябва ясно и честно да заяви дали иска да има правителство. „Предварително да се знае, че всички искаме правителство, а не да лъжем хората, че може да се случи чрез някой от мандатите. България има всичко – енергоизточници, смислена и умна работна ръка – от IT до обикновен работник, сега може да дойдат цели заводи от тези, които напускат конфликтните зони и ние трябва да имаме правителство, което да строи индустриални зони, пътища, да осигури ток и вода“, заяви Борисов.

Той коментира и избора за председател на парламента: „За пръв път председател на Народното събрание е български мюсюлманин. Тези, които говореха, че от ГЕРБ искаме да бутнем джамиите, явно не видяха, че ние строим джамии и български мюсюлмани стават председатели на парламента, депутати, областни управители и т.н. Надявам се да се спре вече с тези спекулации“.

„Светът е разделен на две – едните са срещу, а другите са за Русия. Ние винаги сме водили балансирана политика, но сега нашата позиция е ясна – изцяло в подкрепа на Украйна, защото войната трябва да свърши. Всеки ден изпитваме страх от ядрена авария в Запорожието, а сега се заговори и за ядрена мръсна бомба – което и от двете да се случи е зле за нас. Целият демократичен свят трябва да помогне, за да се спре агресията в Украйна“, посочи той.

Решението на Народното събрание за ускорена процедура по преминаване към еврото, предложено от ГЕРБ-СДС, има огромен отзвук в Европа. Видяха, че все още има здрава мисъл. Получихме адмирации от големите партии в Европа – ХСС и ХДС. Всички чакат сформирането на редовно правителство, за да има стабилност в България“, каза още Борисов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама