Емблематични роли на Стоянка Мутафова увековечени върху пощенска марка

13:32, 01 ное 22 25 1705 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Образът на голямата българска актриса Стоянка Мутафова бе увековечен върху чисто нова пощенска марка.

12 паметни роли на актрисата Стоянка Мутафова са върху първата пощенска марка в нейна памет. Пощенската марка е с номинална стойност от 3 лв и 30 ст., с тираж 5100 броя и специален пощенски печат. Марката се пуска в употреба по повод 100-годишнината от рождението на голямата българска актриса. 

„Благодаря на всички, които днес се събираме в такъв прекрасен ден (бел. ред. - Деня на будителите). Това е един ден, съдържащ в себе си особена енергия, която пренасяме през годините в една или друга посока. Това място е сакрално и случката, която днес ни е събрала, е повече от национална. Всички усилия дадоха резултат и ще извършим акт на любов, на пренасяне на времето и историята“, каза директорът на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ Калин Сърменов, който откри церемонията по валидирането на пощенската марка. 

Мъж с камион изпочупи буквите на Сатиричния театър

„Благодаря много на Министерството на транспорта и на Български пощи. Благодаря в памет на майка ми“, каза дъщерята на великата българска актриса Мария Грубешлиева-Муки, цитирана от „24 часа“

„Темите кино и театър имат дълбоки традиции в българското маркоиздаване“, отбеляза на свой ред главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис. 

На представянето присъства и авторът на пощенската марка Тахсин Ахмед, който разказа, че я е създал с голямо удоволствие. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама