Ново 20: Борисов допусна да подкрепи кабинет с мандата на ПП

12:15, 11 ное 22 / Политика 25 2533 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ би подкрепила правителство с мандата на „Продължаваме промяната“, заяви днес в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов. Това ще стане, ако партиите разпишат предварително управленска програма.

„Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Ако се съгласят предварително да подпишем какво има право да прави това правителство, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости, ще бъдат свалени, няма да се цапаме повече с тях“, заяви Борисов.

Това е пореден обрат в неговите изказвания по темата, пише „Дневник“. В края на октомври той заяви, че няма значение дали правителство се гласува с първия, втория или третия мандат, стига да има предварителна уговорка между партиите. След това заявяваше, че ако „Продължаваме промяната“ не подкрепи правителство в мандата на ГЕРБ, то отговорът ще е реципрочен. „Нито те ще се пречупят, нито ние“, заяви Борисов на 5 ноември.

След последните разговори между партиите в парламента той е още по-голям оптимист, че ще има правителство.

„В такава ситуация е нужно нестандартно решение - документ, подписан от политическите партии, за правителство за кратък период - 3 дена, 3 месеца, 6 месеца. Да се изпълнява само това, което сме подписали“, каза Борисов, без да уточнява кои партии смята, че трябва да се обединят около такъв документ.

Попитан дали ще бъде кандидатура на ГЕРБ за премиер, той каза, че в друга държава това няма да се обсъжда тъй като няма по-опитен и можещ от него. Въпреки това не смята да участва в изпълнителната власт. „Няма да го причиня на себе си, нито на семейството, нито на партията“, коментира Борисов. По думите му министрите в евентуален кабинет не трябва да са политически лица.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че затопляне на отношенията между него и президента Румен Радев нямало, но той постъпвал много мъдро като забавя връчването на първия мандат за съставяне на правителство. „България се люшка, тъй като премиерът е най-овластения. Сега пък президентът е свръховластен чрез процедурата служебно правителство“, каза Борисов.


***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:01, 12 ное 22

Кой може дати има доверие,постояно лъжеш и се измяташ като лопата футнажийска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама