„Инакомислие“: Критици на Атанас Атанасов напускат ДСБ

10:24, 14 ное 22 / Политика 25 2276 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ключови фигури напускат ДСБ. Вътрешните вълнения в партията започнаха с изключването на районния председател в „Лозенец“ Елена Спасова, защото уронвала престижа с инакомислието си.

„Вече не съм член на ДСБ. Никога не съм имала намерение да напускам, защото ненавиждам политическото номадство. Преди два дни бях уведомена, че съм изключена. Уронвала съм престижа на партията с това, че изразявам инакомислието си. По-зрелите от вас помнят времената, когато Партията беше права, дори когато греши. По-младите сега също имат шанса да го запомнят, но за щастие или нещастие не знаят какво е ДСБ“, написа Спасова и добави: „Аз съм районен председател и въпреки, или може би именно заради т. нар. „уронване“, моят район неизменно е бил с най-добри резултати за партията в цялата страна. Избирателите ценят, когато не ги будалкат, когато не ги държат на тъмно и не им пробутват мухлясали лозунги. И гласуват за резонни хора, вместо за напудрен фалш. Затова и имате генерал с 800 преференции в половинмилионен град като Варна“.

„ДСБ по собствена воля напуснаха знакови хора. Фарсът на Националното събрание през февруари не беше достатъчен да ги накара да скъсат с партията, но разрастващият се тумор на болшевизма им идва в повече. Освен с поведението на партийното ръководство съм спорила публично с много от днешните напускащи. Никога това не стана повод да спрем да си вдигаме телефона. Така движехме напред себе си и ДСБ. Щетата от тази загуба за ДСБ е непоправима. В националната политика разпознаваеми лица остават един генерал и неговият бард. 800 + 300 преференции. Колкото до моите бъдещи планове - най-напред ще обжалвам пред пълния състав на арбитража. Комунистическият устав приет при предишния председател не оставя много смисъл в това, но аз съм Елена Спасова, повече ДСБ-ар съм от цялата сбирщина в централата и никога не се отказвам. Бъдете здрави“, написа още Спасова.

Тя не спестява критики и конкретно към председателя на партията Атанас Атанасов. От партията твърдят, че самият той не е искал изключването й, и че за последните 10 години единственият друг, изгонен от партията, е Петър Москов.

Формацията напуска и едно от знаковите лица на ДСБ – Цецка Бачкова. Тя неуспешно се опита да спечели лидерското място в партията през февруари, а след това се оказа извън листите на партията.

„В последната година, след редица неприемливи за мен политически действия, аз постепенно, но безвъзвратно изгубих тази вяра, изгубих търпението си към подлостта, изгубих толерантността си към лъжата. Не искам и не мога повече да бъда параван на подмяната и да крия тревогата си, че сме се отклонили от големите си цели и правилния път. Взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя. Напускам това, в което се превърна партия ДСБ, за да остана вярна на своите принципи и на идеологията на десните хора. Силна България и силна Европа няма как да бъдат постигнати с компромиси и капсулиране около дребни лични цели и амбиции, а само с обединение на силните по дух, умните и можещите хора. С тях ще продължа да работя и да търся решения за бъдещето на страната ни“, пише Цецка Бачкова.

От партията излизат още бивши и настоящи ръководни лица - Иван Димитров, Жени Шиер (бивш шеф на изборния щаб в София), Емил Димитров и Ануш Езегелян, като по информация на Клуб Z се очакват и още. От партията обаче твърдят, че няма да има повече напуснали.

Ето как Емил Димитров обяснява напускането си: „Блатото на вечното нагаждачество и на стремежа за трудоустрояване на лоялни клакьори не е среда, в която мога да се чувствам комфортно. Отказвам да лъжа своите десни приятели, че тази партия е способна или има някакво желание да бъде техен достоен политически представител. Напускам каруцата, която продължава да броди из калното блато без да сменя нито конете си, нито посоката си към безсмислие“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама