Кметът на Якоруда е открит мъртъв в колата си

09:19, 15 ное 22 25 1738 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв с прострелна рана в автомобил, съобщиха от МВР в понеделник следобед.

От прокуратурата поясниха, че не са установени следи от присъствието на друг човек в колата, където е открито тялото. По телефона му са намерени две дупки, които приличат на следи от куршуми. „Всички находки сочат към самоубийство. Разбира се, работи се и по други версии. Извърша се оглед в дома му. Оръжието, намерено в автомобила, е негово. Имал е разрешение за притежанието му", заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев, цитиран от Нова телевизия.

Близки на Кафелов споделят, че през последните дни се е държал странно. „През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, поясни Чилев.

От МВР допълват, че кметът на Якоруда има разрешително за използване на два вида оръжия.

Нуредин Кафелов е от ДПС и кмет на Якоруда няколко мандата, с едно прекъсване, когато е бил член на Комисията по финансов надзор. Напоследък е проверяван от различни институции, включително КПКОНПИ, във връзка със сигнали за конфликт на интереси и други предполагаеми нарушения. Според някои местни медии проверките вървели в неприятна за Кафелов посока, пише Mediapool.

Кой е Нуредин Кафелов?

Нуредин Кафелов е роден на 1 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със специалност промишлено и гражданско строителство. На 16 октомври 1999 г. е избран за кмет на Община Якоруда, издигнат от Движението за права и свободи (ДПС), припомня БТА.

На 12 март 2003 г. е избран за член на Комисията за финансов надзор с мандат от шест години. На 28 октомври 2007 г. Нуредин Кафелов е избран отново за кмет на Якоруда на първия тур на изборите с 50.85 процента. На 14 февруари 2008 г. парламентът го освобождава предсрочно по негова молба като член на Комисията по финансов надзор. За кмет на Якоруда е преизбиран още три пъти – на 23 октомври 2011 г., на 25 октомври 2015 г. и на 27 октомври 2019 г.

През лятото на 2022 г. срещу Нуредин Кафелов е депозиран сигнал за неправомерно увеличение на гробищния парк. Сигналът е подаден от местни бизнесмени. На 15 септември 2022 г. екипи на Комисията за противодействие на корупцията и конфликт на интереси влизат в Община Якоруда, изземвайки купища документи от общинската сграда, за да разследват работата на общинското ръководство и най-вече на кмета Нуредин Кафелов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама