Ден седми: Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър

09:14, 17 ное 22 25 1649 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър, съобщи Станислав Фердов - председател на Българския студентски съюз, който организира голяма част от излезлите в планината, предаде БНТ.

По думите му броят на доброволците непрекъснато намалява заради влошеното време и безрезултатното досега издирване. Снощи е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци. За пореден път няма ефект от търсенето и момчето е неоткриваемо. Доброволците обаче остават в готовност и ще се отзоват при гореща следа, каза Фердов.

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче. Тя живее във Великобритания и от лятото на 2020 г. не се е прибирала в България. Полицията търси детето на специфични места, които не обявява.

Александър изчезна на 11 ноември следобед при разходка в гористата местност над Профилакториума в миньорския град. Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.

Междувременно доброволци са недоволни от това как протича търсенето и подозират, че получават и грешни сигнали от бащата на изгубеното дете.

„Искаме някой да каже къде да се продължи издирването, не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Стигнали сме на 70 км някаква координация. Иначе се лутаме по гори и паланки. Всички имат подозрения, версиите са много, че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели пред Нова телевизия Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец.

„Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама