Бащата на Александър от Перник обяви 100 хил. награда за намирането му

15:05, 18 ное 22 25 2160 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вече осми ден продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Бащата на момчето - Александър Цветков, обяви парична награда от 100 000 лева за намирането на детето.

Отчаян съм и вече съм на ръба на силите си, и искам да обявя награда от 100 000 лева за този, който намери Сашко и го доведе, или посочи поне мястото, на което може да бъде открит“, заяви Цветков пред медиите.

Той благодари на всички структури на МВР и на всички доброволци, които се включиха и продължават да търсят Александър. Най-важното за него е той да бъде намерен.

Цветков твърди, че не е бил заплашван и не дължи пари на никого, а само на банката. До сега никой не го е търсил, за да иска откуп, но все още една от версиите е отвличане. Именно към нея го води и бащинското му чувство, защото по негови думи детето има добра ориентация и не е склонно да избяга.

„На мен никой не ми се е обаждал за някакви пари“, коментира той. 

Родителите на 12-годишното момче са в контакт. Бащата отхвърли твърденията, че майката е имала желание да вземе детето при себе си и заяви, че е разведен от три години и отговаря само за собствените си действия.

„Нямам никакви подозрения към майката. На 100% съм сигурен, че не е тя, защото я познавам“, заяви бащата, цитиран от БНТ.

По-рано стана ясно, че детето не е било на училище в продължение на 2 дни преди да изчезне. По думи на баща му причината за отсъствията на Александър е това, че той по-успешно се е съсредоточавал върху учебния материал извън училищната среда с помощта на частни специалисти. Бащата твърди, че за това решение е бил информиран директорът на училището.

Тъй като в училище повече се разсейваше и невинаги внимаваше, а при частните специалисти работи по-добре“, уточни той.

Сашко, който е с тежка форма на аутизъм, изчезна в петък – 11 ноември, в района на Профилакториума в града. Разпитани са всички близки на детето без майката, която още не се е върнала в България. Доброволците, които търсят Сашко, съобщиха, че прекратяват мащабното издирване, защото няма никаква следа от детето.

От началото на акцията са проверени над 350 сигнала. Многократно са прегледани всички налични видеокамери за наблюдение в района. Претърсени са изоставени сгради, училища и детски градини, жилищни и стопански постройки, шахти, водоеми в 20-километров радиус от мястото където Александър е видян за последно. Проверени са и всички населени места в общините от област Перник.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама