От третия опит и с два часа закъснение парламентът започна работа

11:25, 18 ное 22 / Политика 25 1940 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тази сутрин работата на Народното събрание беше блокирана поради липса на кворум. От общо 240 народни представители, се регистрираха само 89. В зала влязоха само депутатите от „Възраждане“, БСП, ДПС и  „Български възход“.

Вчера „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обявиха, че няма да влизат в зала заради прокараните за една нощ промени в Изборния кодекс. Депутатите от ГЕРБ-СДС пък бяха на заседание на парламентарната група. Рано тази сутрин лидерът на партията Бойко Борисов ги привика в централата на партията.

Вторият опит за събиране на кворум също удари на камък. „За протокола трябва да кажа, че желание за работа имат ДПС, „Възраждане, БСП и „Български възход, останалите засега нямат такова желание“, каза водещият заседанието Йордан Цонев от ДПС при втората проверка дали се е събрал нужният брой народни представители.

Третият се оказа успешен, тъй като най-накрая се появиха депутатите от ГЕРБ-СДС, за да дадат брифинг в кулоарите на парламента пише „Сега“. Десислава Атанасова заяви, че след минути всички председатели на парламентарните групи са поканени на дебат с форма на председателски съвет, за да обсъдят дали България ще има закон за държавния бюджет, или за удължаване на действащия, дали ще се търсят възможности за липсата на дърва за зимата, или направо да се проведат нови избори. Ще считам отказът от възможност за последен разговор като отказ да работи бъларският парламент, каза Атанасова.

Брифинг дадоха и от Продължаваме промяната“ и Демократична България, които поискаха да се създаде комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама