Големите кавички: „Моите хора са завършили американски академии, тези на ДБ - съветски“

17:10, 21 ное 22 / Големите кавички 25 2931 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Моите хора са завършили американски академии, тези на „Демократична България - съветски“. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с лидерите на коалицията. По време на разговорите обаче темата за сформиране на бъдещ кабинет бе изместена и държавният глава на практика вкара ДБ в обяснителен режим по темата за Украйна и изпращането на военната помощ.

Моят стил на работа в цялата ми кариера е да защитавам своите хора. Мен ме оставете – аз всеки ден търпя критики всякакви. Но когато се атакуват хората около мен, аз не мога да си мълча. Имахте призив, че кохортата около Радев отслабва България в едно известно предаване. Само да ви кажа, че кохортата около мен – хората, които се ангажират с националната сигурност, всички са завършили американски академии. Аз две даже – тактическа и стратегическа. А вашата кохорта, която са експертите ви по национална сигурност, са завършили съветски академии. Огледайте се, вижте ги. Моята кохорта са хората около мен, които са извървели цялата военна кариера, които са достигнали върха на своята военна подготовка(…) вижте вашите хора какво са постигнали и къде са работили. Вредят ви в много отношения – вие сте сериозна партия и не искам да гледам как нанасят вреда точно на вашите позиции“, обърна се държавният глава към Христо Иванов.

„Националната сигурност изисква изключително сериозно отношение, тя не търпи аматьорски интерпретации. Тя изисква гаранции, а не лозунги. Изисква професионализъм, а не пустословие“, каза още държавният глава. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Калин 18:49, 21 ное 22

Демократична България са червенюги по потекло и мислене, колкото и да се опитват да се правят на евроатлантици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама