Семерджиев се отърва от обвинение за умисъл при тежката катастрофа

11:40, 23 ное 22 25 2072 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Неуспелият футболист Георги Семерджиев отива на съд по текста от НК за причиняване на смърт по непредпазивост - а не за евентуален умисъл. Това стана ясно днес от брифинг на следствието и прокуратурата, които внесоха делото в Софийския градски съд, пише Клуб Z

Около 23:03 ч на 5 юли Семерджиев навлиза в кръстовището пред хотел „Хемус“ с аудито си SQ7 със 166 км/ч на червено. Удря такси, след това отклонилата се кола убива едното момиче, удря се в шахтата на асансьора на метрото, аудито се разсича и предната част убива на място втората млада жена (двете са на 22 и 26 г.). Доказано той е бил на метамфетамин, няма действаща книжка, колата е с фалшиви номера и освен това бяга.

Въпреки това днес медии напомниха на прокуратурата, че именно тя реши да обвини за евентуален умисъл извършителите на сътносимите катастрофи - Кристиан Николов за Милен Цветков и на Димитър Любенов, който уби френски гражданин с поршето си на Околовръстното шосе.

На това Десислава Петрова - говорител на СГП обясни, че „не отиваме пред съда с общи приказки“... И че два случая можело да изглеждат еднакви, но те „изглеждали само на пръв поглед сходни“.

За сметка на това обаче прокуратурата ще опита да квалифицира случая като особено тежък - това най-общо включва едновременно и деянието, и деецът да са особено опасни. Нещо, което в случая разследващите разчитат, че ще докажат. То би донесло на рецидивиста присъда от 5 до 20 г., напомни днес наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев.

А зам.-шефът на следствието и бивш член на ВСС Ясен Тодоров използва случая да каже, че докато „... политици плямпаха и разтягаха локуми по тв студия“,... те „работили като пчелички“. НСлС е поискал от „Вътрешна сигурност“към МВР доклада за полицейски чадър над Семерджиев, обясни Тодоров. Разследването все още е в начален етап.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама