Нинова губи делото за клевета срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ

16:10, 29 ное 22 / Политика 25 2317 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На последна инстанция лидерката на БСП Корнелия Нинова губи делото срещу депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова за клевета по казуса с приватизацията на „Техноимпекс“, съобщи bTV. Върховният касационен съд (ВКС) освен това е осъдил Нинова да заплати на Атанасова 2400 лв. разноски, а на ГЕРБ – 1716 лв.

Историята е от 2017 г., когато лидерката на БСП заведе дело срещу Атанасова и срещу ГЕРБ за неимуществени вреди за 30 000 лева. Делото е за клевета, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи.

Десислава Атанасова, наричайки Нинова „Приватизаторката“заяви, че „нито сделката, нито Корнелия Нинова са проверявани досега за „Техноимпекс“. Както и че бившата следователка, а после политик или е била подставено лице на външнотърговски дружества, които са я упълномощили да взима решения, или това е „поредният пример за разбойническа приватизация“, пише Клуб Z.

Току-що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение - обяви на 12 декември 2017 г. Нинова.

„Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела - за всичко, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че госпожа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки (по приватизацията на „Техноимпекс“ - бел. ред.) и въпреки това, след като вече е била информирана, продължи да клевети и да лъже в публичното пространство“, заяви Нинова.

Тя твърдеше, че Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления и че има извършени проверки. Тогава от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров  - че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на бившето соцдружество.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама