Големите кавички: „За 2/3 от българите догодина ще има само кутията на постната пица“

17:20, 06 дек 22 / Големите кавички 25 2384 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

За 2/3 от българите догодина ще има само кутията на постната пица. Това прогнозира икономистът проф. Боян Дуранкев. „През 2023 г. ни очакват сътресения. Очаква ни сценарий „картонената кутия на постната пица“ за около 2/3 от българското население и богатеене на единия процент от българите. Всеизвестна ситуация в целия свят, която най-вече се получава в онези страни, където финансите диктуват какво да се прави и какво да не се прави“, коментира той.

С удължаване на държавния бюджет няма да се увеличат доходите на хората и част от тях ще останат под нивото на 2019 година даже, прогнозира икономистът. Минималната работна заплата няма да се увеличи, така че да компенсира това, което е до момента. Изчисленията показват, че за да бъде на нивото на януари 2023 г. тя трябва да е минимум 870 лева. Питаме се и дали микрофирмите ще оцелеят при такива работни заплати и при задължителните инвестиции, които се очакват от тях.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама