Летище София: Вземете задграничния си паспорт, за да спестите време

15:40, 13 дек 22 25 2840 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Независимо, че около Коледа и Нова година пътувате в Европейския съюз, можете да спестите време за гранична проверка, ако вземете паспорта си, съветват от столичната аерогара.

На летището работят автоматични системи, които изискват паспорт, но не и лична карта. Машините спестяват значително време особено в пиковите обедни часове през уикендите, в които се очаква голям брой пътници до края на годината.

На Терминал 2 вече са обособени специални зони, които водят към машините, служители по сигурността асистират при използването на дигиталната гранична проверка.

„Работим заедно с колегите от „Гранична полиция“, за да облекчим натоварения график около празниците, защото удобството на пътниците е важно за нас. Паспортът може да спести до 30% от времето за граничен контрол, използвайте го“, каза директорът по сигурността на аерогарата Павлин Коджахристов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама