Военният прокурор, оказал се на мястото на катастрофата със Семерджиев, бил там случайно

16:54, 19 дек 22 25 2056 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Военният прокурор Адалберт Кръстев, който се озова на мястото на катастрофата, причинена от Георги Семердиев на столичния булевард Черни връх, бил там случайно. Това каза самият той пред bTV днес, след като се яви в съда по делото за катастрофата от 5 юли, при която загинаха две момичета - на 22 и 26 години. 

Кръстев обясни, че е бил с негов приятел от Хамбург и съпругата си. Прокурорът допълни, че е помогнал на пострадалия таксиметров шофьор, който Семерджиев блъснал, преди да удари двете млади жени. „Това ми е петото ПТП с такива пияници и само млади деца умират“, каза още той. 

„Беше след 23 часа. Когато слизах по булеварда, се чу много голям трясък. Обърнах внимание, защото си говорех с двамата (с които е бил - бел. ред.) в колата. Спрях. Помислих, че е бомба, че има взрив. Не си помислих, че може да е катастрофа“, заяви пред съда Кръстев, цитиран от Offnews.bg

На мястото е имало и свидетел, който е посочил посоката, в която е тръгнал Семерджиев с думите: „Tръгнаха натам“. Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата, посочи в показанията си пред съда Адалберт Кръстев. Според обвинителния акт Семерджиев е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 км/ч, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

Прокурорът допълни, че след няколко минути видял, че идва патрулен автомобил. Посочи още, че е останал на място до идването на дежурен прокурор. 

Симона Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев

В съда на разпит се яви и Симона Радева - вече бивша служителка на МВР, за която има данни, че е подпомогнала Семерджиев. Тя се яви със скрито лице. 

„Симона Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев“, разказа пред съда работник от обекта, цитиран от БНТ. Тя е контролирала работниците как мият колите. От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата работниците са измили колата на Семерджиев към 22:30 часа. По това време Симона Радева също е била в автомивката.

С личния си автомобил бившата полицайка е занесла стълбата, с която Семерджиев се е прибрал в дома си след катастрофата. Той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама