Харви Уайнстийн беше признат за виновен по второ дело за изнасилване

10:55, 20 дек 22 / Свят 25 2141 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Филмовият продуцент Харви Уайнстийн беше признат за виновен за изнасилване от съдебен състав в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес. Това става пет години след като сигналите срещу него поставиха началото на движението #Аз Също (#MeToo).

Второто обвинение е за изнасилване, а показанията са дадени от четири жени. Те разказват как ги е насилвал в периода между 2005 г. и 2013 г. Според показанията им, носителят на Оскар за „Влюбеният Шекспир“ и „Криминале“, се е възползвал от тях по време на бизнес срещи. Защитата на продуцента твърди, че всички контакти са били по взаимно съгласие, а жените се надявали така да израснат в кариерата.

Харви Уайнстийн е обвинен в още шест сексуални престъпления

Присъдата беше произнесена от осем мъже и четири жени съдебни заседатели. Седемдесетгодишният киномагнат вече излежава 23-годишната си присъда за изнасилване и сексуален тормоз, присъдена от съдебен състав в Ню Йорк през 2020 г. В момента 70-годишният Уайнстийн обжалва първата си присъда.

Сега Уайнстийн го грозят 24 години затвор. „Време е царството на терор на ответника да приключи“, заяви в заключителната си реч пред журито заместник окръжната прокурорка Марлене Мартинес. Тя добави, че жените, които са посещавали хотелските стаи на Уайнстийн са нямали никаква представа какво ги очаква, предаде БТА.

Обвинението описва филмовия продуцент Харви Уайнстийн като влиятелен кино продуцент, който през годините е възпрепятствал жертвите си да говорят от страх това да не се отрази на кариерите им.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама