Броят на заразените с COVID-19 в Китай нараства притеснително

09:00, 22 дек 22 25 1882 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Световната здравна организация (СЗО) обяви, че е „сериозно разтревожена“ от ситуацията с COVID-19 в Китай. За последното денонощие заразените са над 3000.

Доскоро Китай прилагаше така наречената политика  за „нулев COVID“, която държеше нивата на инфекциите и смъртните случаи ниски. Строгите ограниченията бяха отменени рязко заради протести. Според учени това е причината за бума на заболеваемостта.

От СЗО посочиха, че е необходимо Пекин да предостави по-подробна информация за хоспитализираните и тези, които се намират в интензивните отделения, за да се направи реална оценка на риска, предаде bTV.

Съобщава се, че на много места в болниците капацитетът за пациенти с коронавирус е запълнен.

181 нови случаи у нас

Новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 181, показват данните на Единния информационен портал. Направени са 2868 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 6.31%. Починал е един пациент с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 358 души с диагноза COVID-19, от които 35 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 39.

Излекувани през последното денонощие са 154 души, а общо от началото на пандемията – 1 248 786. Активните случаи към момента са 3950. През последните 24 часа са поставени 281 дози ваксина срещу коронавирус, а общо от началото на ваксинационната кампания са поставени 4 602 107 дози.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама