6700 пациенти са посрещнали празниците в спешните кабинети на „Пирогов”

10:00, 05 яну 23 25 1895 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

250 000 пациенти потърсиха помощ в „Пирогов” през 2022 г., съобщиха от болницата. Хората се довериха на специалистите от университетската спешна болница, с което затвърдиха лидерското й място на лечебно заведение към което се обръща всеки в спешен и труден момент, независимо от социалния му статус. От тях близо 50 000 се наложи да останат за болнично лечение, като се наблюдава повишение на пациентите през второто полугодие на годината, допълниха от лечебното заведение.

Сред най-натоварените звена са травматология, вътрешни болести и кардиология, неврохирургия, детска травматология и педиатрия.

През празничните дни Бъдни вечер, Рождество Христово и Нова година 6700 пациенти потърсиха помощ в спешните кабинети на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Сред най-натоварените спешни кабинети са педиатричният, кабинетът по травматология–възрастни, кабинетът по кардиология и вътрешни болести, кабинетът по хирургия, кабинетите по детска травматология и хирургия, пише БГНЕС. 

3 младежи (2 момичета и 1 момче) са хоспитализирани в токсикологията на „Пирогов". Те са имали между 1-2 промила алкохол. Вече не са пациенти на болницата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама