Президентът: Парламентът се дави все повече в скандали и предизборно говорене

12:25, 06 яну 23 / Политика 25 2092 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ако стигнем до трети мандат, ще обявя решението си в срок. По-важното за мен е , че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене, а има важна работа, заяви президентът Румен Радев. 

Той отново призова да бъдат приети антикорупционният закон и законът за отговорността на главния прокурор.

„Ако този парламент не ги приеме, ние няма да може да се възползваме пълноценно от този огромен успех, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище. За първи път България получи ясна подкрепа и дата за Шенген – най-късно октомври 2023 г. Критично важно е тези два закона да бъдат приети“, каза още държавният глава, цитиран от bTV. 

Румен Радев изтъкна, че националната сигурност на страната е непрекъснат ангажимент и усилия не само на Министерството на отбраната, но и на всички политици и на цялото общество.

„Взе се решение за ескадрилата F-16, но докато окомплектоваме цяла боеспособна ескадрила ще минат много години. Минимумът е 2028-2030 г. Дотогава трябва да намерим решение. Вариантите, по които работят в Министерството на отбраната са изтребители втора ръка на лизинг от съюзническа държава“, обясни президентът. 

Радев поздрави всички военнослужещи с днешния празник и им пожела здраве, сили и енергия. По думите му Министерството на отбраната прави всичко възможно да гарантира летателната годност на изтребителите МиГ-29. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама