Разменените бебета от „Шейново“ вече са при биологичните си родители

12:06, 13 яну 23 25 2093 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Разменените бебета от „Шейново“ вече са при биологичните си родители. Размяната е станала днес в кантората на един от адвокатите, потвърди пред bTV адв. Тодор Мангъров. 

От лечебното заведение потвърдиха официално за развръзката. Двете семейства са разменили децата доброволно, а бебетата са в добро състояние.

„Аз съм щастлив, че този проблем е решен. Събрахме ръководителите на всички родилни звена в страната по повод стандартите за родилна помощ. Разгледаха са правилата и оптимизацията по предаването на децата и целия процес“, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. 

Проверката в „Шейново“: Нарушения и недостатъчен контрол

За скандалния случай на размяната стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение. Директорът на столичната АГ болница „Шейново“ обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките, а ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е. Заради случая трима служители на здравното заведение са с дисциплинарни наказания.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама