Силистра ще бъде домакин на две Национални ученически олимпиади

09:56, 17 яну 23 25 865 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Силистра ще бъде домакин на два национални кръга на ученически олимпиади тази година. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в крайдунавския град директорът на местното Регионално управление на образованието д-р Габриела Миткова.

Олимпиадата по биология и здравно образование ще се проведе на 25 и 26 март в силистренската Природоматематическа гимназия „Св. Климент Охридски“. Училището беше домакин и през последните 2 години, но тогава събитието се провеждаше дистанционно. Наскоро в гимназията беше открит модерен STEM център и той ще може да домакинства националния кръг на форума, в който има практически задачи за учениците. 

На 28 и 29 април в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Силистра ще бъде 16-то издание на Олимпиадата по гражданско образование. 

Тази олимпиада е много различна от другите, тъй като участниците представят проект, който са изработили и той трябва да е в изпълнение. Нужно е да се избере проблем, да се опише, да се предложат решения и да се започне преодоляването му. Това е една форма, която възпитава обществени ценности и гражданска активност“, каза Миткова, цитирана от БТА. 

По думите й изборът на Силистра за домакин не е случаен, тъй като през годините областта е имала много силни участници във форума. Миналата година на националния кръг ученици от Силистренско спечелиха призови места във всички възрастови групи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама