Радев: Взех решението за третия мандат преди скандала с Nexo

10:19, 17 яну 23 / Политика 25 1920 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Решението „БСП за България“ да получи третия мандат за съставяне на правителство е взето от президента преди появата на казуса с Nexo и не е повлияно от него. Това стана ясно от думите на държавния глава Румен Радев.

„Така съм преценил и разчитам, че БСП ще направи максимално възможното. Не съм се ръководил от скандала с Nexo в това си решение, взел съм го преди това. Но този казус има потенциала да повлияе на едно бъдещо правителство с мандат на Демократична България" и това го виждаме всички”, заяви Радев.

Според него БСП е партията с най-голям шанс да състави правителство.

„Виждате, че БСП не бърза да поставя червени линии, съхрани диалога и в много слуачи показа, че е готова на компромис и решения, които да работят за повечето партии. БСП работи и с политическите си опоненти, например - беше в основата за решаване на кризата с избор на председател на Народното събарние", изтъкна Румен Радев, цитиран от БНТ. 

Държавният глава коментира и условието, което постави вицепрезидентът Илияна Йотова, за продължаване на политиките на служебното правителство. „Ако под политика разбираме изкуството да се оползотворяват всички възможности, то служебното правителство прави максималното за това в името на България. От тази гледна точка политиката като изкуство да се ополозотворяват всички възможности би трябвало да се продължава от всички партии", каза той.

Румен Радев заяви, че България все още не е подала молба за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост, защото това е сложен процес и трябва да се обмисли с какви аргументи да бъде поискано.

Президентът Румен Радев и служебният премиер Гълъб Донев присъстват на представянето на 30-годишна стратегия за развитието на енергетиката на България. Събитието е организирано от Министерство на енергетиката. Стратегията ще бъде представена от ресорния министър Росен Христов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама