Екшън с пистолет между кметски син и депутат от „Възраждане”

11:26, 25 яну 23 / Политика 25 1712 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Задържаха Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище, след като заплашил с пистолет депутат. От „Възраждане” съобщиха, че народният представител Стоян Таслаков е бил нападнат и заплашен с пистолет от Иван Белишки. Те допълват, че това е вторият народен представител от „Възраждане“, който е „системно заплашван с убийство от Иван Белишки. За това многократно са сезирани МВР и прокуратурата, но към момента реални действия по задържането на Белишки не са реализирани“.

По информация от източници на „Възраждане“ срещу Иван Белишки многократно са подавани жалби, но органите на реда все още не са предприели мерки по тях.

В пост във Фейсбук депутатът Стоян Таслаков съобщи, че е добре: „Добре съм. Справих се с нападателя. Той има повече поражения. Нищо ми няма. Не ми звънете, нямам батерия“, пише той.

Това не е първият сблъсък на Иван Белишки със закона. През март 2021 г. 21-годишният тогава Иван Белишки помете с автомобила си паркирани коли в центъра на Панагюрище, след което се вряза във витрина на магазин. Той беше задържан и освободен под гаранция от 10 хил. лева. Две години преди това той беше задържан и обвинен за търговия с културно-исторически ценности, припомня bTV.

По време на спецакция в жилището му в столицата той не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди. В апартамента били намерени и иззети оръжия и боеприпаси, фибули, монети и автентична богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век. На адреса му в Панагюрище пък са били открити вещи, представляващи движими културни ценности, както и боеприпаси и огнестрелни оръжия, за които той не е имал разрешителни.

Директно със заплашителна стъпка

Иван Белишки ме нападна на около 40 метра от дома ми в София съвсем изненадващо. Подавал съм сигнали за заплахи преди месеци. Директно тръгна със заплашителна стъпка. Успях да го парирам и да го отблъсна“, заяви пред bTV депутатът Стоян Таслаков.

След като го отблъснах, той се шокира. Имаше чантичка и извади пистолет. Влязох в съседен магазин, за да го неутрализирам пред свидетели. Oтблъсквайки го, е възможно да съм го одраскал“, допълни Таслаков.

Депутатът от „Възраждане“ казва, че е действал при самозащита, а срещу него са били отправяни заплахи.

„Първият случай от него се появи, когато излезе новината, че кмет на ГЕРБ от Стамболийски е арестуван по мой сигнал. Аз съм подал жалба в полицията от 25 ноември миналата година. Полиция и прокуратура знае, че това лице ме заплашва. Преди седмица ме среща на същия тротоар. Блъсна ме и вербално ме заплаши. Вечерта ми писа заплахи, че знае къде е моят адрес и ще лежа в „Пирогов“, каза още Таслаков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама