Защо е важно децата ни да изучават английски език?

09:20, 25 фев 23 / Свят 25 1968 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Изучаването на английски език от децата може да помогне много за тяхното развитие по най-големия и важен път наречен Живот. Независимо къде ще изучават езика - било у дома или в училище, а може би на уроци или други извънкласни занимания, втория език ще им помогне да станат по добри мислители, ще помогне в тренирането на мозъка им да решава сложни логически задачи, в които трябва да се прави съпоставка и превод на изречения от майчин език на английски.

Английския език, ще даде самочувствие на детето и определено ще уголеми кръгозора му. А какво по-хубаво от това?

Изучаването на английски език в училище е нещо, което затруднява голяма част от учениците, но може би защото то е предизвикателно и носи със себе си най-голяма полза за ученика.

Но защо точно английски?

Като за начало - всички знаем, че това е най-широко разпространения език в цял свят. Английския език е общоприет за глобален език и то във всичките му възможни форми. Той се мени постоянно и да се развива, като всяка година доста думи се променят и се превръщат във водещи в глобален аспект.

Източник: pexels.com

В много страни комуникират на английски повече отколкото на собствения си. Но изучаването му отваря куп възможности, за които дори не сме се и сещали, а ученето е изключително лесно и достъпно. Това е така защото английския език е един от най -простите езици за научаване и е доминиращ в сферата на бизнеса в света.

В днешно време уроците по английски за деца и ученици, са дори задължителни и имат своите специфики.

Много изследвания са доказали, че изучаването на английски език и развитието на детската памет е от голямо значение и колкото по-рано започне уроци по английски, толкова по-лесно ще му бъде занапред.

Има родители, които смятат, че ранното изучаване на английски език от децата им  ще повлияе негативно на майчиния им, но всъщност истината е, че децата достигат до период, в който съвсем съзнателно могат да различат един език от друг. Повечето частни детски градини предлагат изучаването не на един, а на цели два допълнителни езика.

Повечето от вас сигурно са чували фразата за децата "попиват всичко, като гъби" и това наистина е така. Бебетата между 8 и 12 месеца започват да се фокусират повече върху звуците, които чуват в своя роден език и стават по=малко чувствителни към чуждите езици. Но ако им се говори на друг език по-често, те ще развият умението да разграничават единия от другия.

На 7-8 години, децата имат и способността да учат втори език, без да допускат сериозни граматически грешки да говорят ясно и без акцент, но след това уменията им започват постепенно да отслабват.

Или казано по-просто до 9 годишна възраст, възприемат всичко около тях, като копират и приемат даденото и то без да го подлагат на каквото й да е било съмнение. Точно затова - колкото по-рано започне да изучава английски език едно дете, толкова по-добре и по-бързо ще усвои материала и умело ще надгражда. А след научаването на един чужд език, ще научи много по-бързо и лесно и трети.

Снимка: PIXABAY

Когато избирате къде да запишете своето дете на уроци по английски език, е много важно да прецените и качеството на предлаганите уроци. Освен квалификацията на преподавателя, която несъмнено е важна, е важен и метода, който използва за да подбуди желанието на детето за още и още . Всички знаем, че скучните и прекалено строги дисциплини, могат да загубят изцяло интереса на детето.

Ние, като отговорни родители сме длъжни да насърчаваме и показваме правилния път на децата, както и да им осигурим най-доброто за тях,  дори й те да не го разбират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама