Феодалният модел на управление е повече от видим и в община Бяла

10:04, 08 май 23 / Политика 25 1485 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Феодалният модел на управление е повече от видим и в община Бяла.
 
Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България след проведената срещата в община Бяла, област Русе, организирана от областния координатор Петър Дяков.

Цветанов помоли Петър Дяков да продължи да работи с неговата настойчивост и да присъства на общинските събрания в общината и сесиите на Общинския съвет.

„За голямо съжаление, това което се усеща и хората споделят е страха да не присъстват на тази среща. Явно тук феодалният модел е много добре изразен“, заяви с разочарование Цветан Цветанов.

„Аз искам да поднеса извинението си, защото тук през годините, в които изграждах партия ГЕРБ и принадлежах към нея замисълът и идеите не бяха такива. За голямо съжаление те бяха опорочени. Този модел на феодално управление води до невъзможност хората да изразяват своето мнение, защото биха загубили работата си, децата им не биха могли да спортуват и да посещават обществени места“.

Цветанов заяви, че на срещата в Бяла организирана от областния координатор на Републиканци за България  Петър Дяков е видял много хора, които преди години са симпатизирали на ГЕРБ, но вече това не е така. Той изтъкна, че хората са изразили притеснение от феодалния модел, който е завладял общината им и че хората се страхуват да не загубят работата си, ако изразят позиция, която е в разрез с вижданията на ГЕРБ.

„Като във всяка една системна партия, винаги има опити за опорочаване на началните идеи и процесите, които са в обществото. За голямо съжаление днес, трябва да отчетем, че има много грешки, които са допускани. Аз съм убеден, че тези хора, които преди това са гласували за ГЕРБ последните 1-2 години, не гласуват и виждаме как резултатът рязко започва да пада, добави председателят на Републиканци за България.

„Медиите, в голямата си част, когато са регионални са зависими от основните им спонсори - местната власт и бизнеси зависими от нея. Убеден съм, че чрез социалните мрежи може да се стигне до голям брой хора, които не могат да се информират от контролираните медии“.

Цветанов, подчерта, че хората, които не са успели да присъстват на срещата организирана от областния координатор на Републиканци за България Петър Дяков и се страхуват да не загубят работата си, могат да се информират за всички теми, които са обсъждани именно, чрез Facebook и You tube.

Борисов умело успя да излъже и да легитимира присъствието си в българския парламент чрез лидерите на ПП и ДБ. На проведената лидерската среща за всички беше ясно, че целта е Борисов да се легитимира и да участва в тези разговори като равнопоставен политически партньор. За голямо съжаление, ПП допуснаха грешка, защото по този начин да легитимираш Борисов при невъзможност да се решат проблемите и въпросите поставени от 2020 г.“.

По думите на Цветанов правителство ще има на база на това, което договориха в предходното правителство т.нар. „хартиена коалиция“.

„ПП-ДБ не поставиха въпросите по законодателния пакет, който смятаха заедно да изграждат с ГЕРБ, защото знаем, че първата и втората политически сили в парламента могат да формират парламентарно мнозинство за приемане на законодателните пакети“, подчерта председателят на Републиканци за България.

Според Цветанов ГЕРБ са си изиграли картите по възможно най-добрия начин.

„Това не са картите, които обществото очакваше да получи като резултат. Местните избори наближават и точно тогава трябва да създадем една обществена енергия, да се задават въпроси като поставените в Бяла към кмета, който не е присъствал на дадената среща.

Цветанов добави, че Пламен Нунев е голямото разочарование, за което той се извинява на цялата Русенска област.

„Подобни ситуации могат да бъдат избегнати чрез насочване на енергията към издигането на кандидати, които ще работят за жителите на дадена община и в полза на обществения интерес“, категоричен е Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама