Как да подобрим ефективността на сканирането на документи с помощта на правилния скенер

14:03, 22 май 23 / Свят 25 1542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едни от най-удобните уреди, принадлежащи към офис техниката, които значително помагат в процеса на работа, са познатите ни скенери за документи. С тях изпращането на информация е лесно и достъпно, но понякога може да се срещнат и някои трудности, изразени в необходимостта от повече време за сканиране. 

Как да увеличим ефективността на устройството си и да работим с по-голяма бързина? Специалистите от онлайн магазина OK Office споделят повече по темата.

Има ли значение какъв скенер ще изберем?

За да постигнем оптимизиране на процеса по сканиране на документи, както и да упражним качествено управление, което да се изразява в повишена ефективност, трябва да разполагаме с подходящ скенер за целта.

На пазара има различни предложения, като според вида на подаването се разграничават автоматични и Г-образни. При първите процесът е значително улеснен, което повишава и тяхната продуктивност. При вторите функционалността е по-малка, но работят с нестандартни размери, за разлика от първите, които сканират в A4 формат.

Изборът на скенер е важен, защото има съвременни модели, които разполагат както с директно изпращане на сканираните данни към имейл адрес, така и с възможност за използване на облачни услуги, с които лесно се контролира и изпраща информацията, посредством контролния панел. Избирайки именно такива устройства, с иновативна технология, се спестява време, усилия и се повишава ефективността на работа.

Съвети от OK Office при избор на скенер

При избор на скенер, на първо място трябва да се съобразим с нуждите, за които ни трябва. На пазарната ниша, в онлайн и физическите магазини, се предлагат различни модели, които могат да бъдат преносими или фиксирани, с едностранно или двустранно сканиране, монохромни или цветни. 

За правилен избор трябва да се обърне внимание на следните фактори:

  •  - разделителна способност – от нея се определя качеството, с което ще се сканират документите. Ще откриете модели с различна резолюция, като 600x600, 2400x2400 dpi и други;
  •  - скорост на сканиране – този фактор е сред най-важните, когато търсите бързина и продуктивност. Има модели, които оптимално предлагат 30 страници за минута, както и такива, при които отнема по-малко от една секунда за цветен документ;
  •  - цветове – обърнете внимание дали устройството е монохромно или работи с различна гама от цветове, ако имате такава нужда;
  •  - формат – уверете се, че избирате модел, който ще преобразува сканираното от хартиения носител в необходимия за вас формат, като PDF, JPG и други.

Освен всичко изброено, не забравяйте да проучите и производителя на устройството. Изберете от тези марки, които са утвърдени и доказали се с качеството, ефективността, бързината и дълготрайността на своята техника.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама