2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център

14:25, 24 юли 23 / Свят 25 2545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според родителите екипът е трябвало да се обади на 112

2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център. За това сигнализираха родителите на Сашко. По думите им екипът не е извикал Спешна помощ и се е наложило те сами да заведат сина си в „Пирогов”, където са зашили раната му. Случаят е от 20 юли.

„Обадиха ми се по обед и ми казаха, че детето ми е паднало по стълбите и си е ударило окото. Разплаках се, обадих се на чичо му, защото баща му не беше в града. Отидохме да го вземем. Беше полузаспал, когато пристигнахме”, разказа в ефира на „Здравей, България” Миглена Любенова, майката на момченцето.

„В спешния център се установи, че раната не е била обработена. Никой не се е обадил на 112. Не ни обясниха как е станал инцидентът. Поискахме писмен отговор, но не получихме такъв. Това не е първият подобен случай. Предишният ден съобщиха на жена ми, че детето си е ударило окото в шкаф. Преди 2 месеца пък нашето дете беше обвинено, че е захапало друго дете. Срещнахме се с родителите му и разбрахме, че ръководството е представило различни версии на двете семейства”, обясни бащата на пострадалото дете Самуил Балачев.   

От ръководството са категорични, че са оказали първа помощ на 2-годишния Сашко.

„Детският ни център има достатъчно персонал. Всички имат сертификат за първа долекарска помощ. Детето е при нас от март. Идва сравнително рядко. Инцидентът е станал по обед. Децата са били на двора, прибирали са си играчките. Влизайки, детето, което е било зад Сашко, го е бутнало и той е залитнал и се е ударил в парапета на дървена ограда. Взехме всички мерки, раната беше промита и беше с лепенка. След това се обадих на майката. Сподели, че е заета и ще прати трети човек, който да вземе детето. После се обади и бащата”, твърди управителят на центъра Виргиния Тодорина.

Повече гледайте във видеото.

2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център - Vbox7

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама