Трябва да поздравим Борисов за "признанията", които прави през последните седмици

21:01, 19 сеп 23 / Политика 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестите няма да доведат до оставки, показват ерозията в управлението. Проблемите ще се задълбочават, обещанията ще са несъстоятелни, хората ще бъдат излъгани, коментира лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че това което се случва с миньорите е обвързано с Плана за възстановяване и устойчивост, който закъсня.

"Трябваше да влезе през 2021 г., тогава Борисов не го внесе, внесе го служебният кабинет, януари т.г. парламентът задължи българското правителство да предоговори условията за сектор "Енергетика". Юни Нaродното събрание поиска доклад в 15-дневен срок за предприетите стъпки по предоговарянето. Такива нямаме. Обещанията на Денков няма да имат стойност", заяви Цветанов. 

По думите му единственото, което вълнува правителството, е как да оцелее и да се стигне до ротацията през 2024 г.

"В управленската програма на правителството има 5 основни приоритета. За Шенген там е записано, че е приоритет, който трябва да бъде решен до декември 23 г., на 37 стр. пише, че сроковете, които са заложени, са декември 2024 г. Мерките са несъотносими с условията, които трябва да сме приели - сред тях - хуманно отношение към мигрантите. Записано е, че не повече от 50 човека на ден да преминават границата", допълни Цветан Цветанов.

В студиото на Bulgaria ON AIR той заяви, че Борисов трябва да бъде поздравен за "признанията", които направи последните 2 седмици - "за сглобката и задкулисието, което е създало това правителство". Бившият вътрешен министър подчерта също, че Алексей Петров вече не може да каже каква е била ролята му за формиране на правителството, но никой от Борисов и Кирил Петков не я отрича. 

Цветанов също така посочи, че все по-ясно ДПС се очертава като явен участник в управлението.

"Пеевски беше първият, който даде информация, че проблемът с протестиращите ще бъде решен до обяд и се оказа прав", каза политикът.

Събеседникът коментира и случая със стрелбата в София, при която беше убито 18-годишно момче: "Те са били трима, които са извършили тези престъпления. Стрелбата не е необходима като крайна мярка, с оперативните способи щяха да бъдат задържани другите двама. Смятам, че има повече сила от необходимото, не е имало заплаха за полицейския служител."

Цветанов заяви също, че от ГЕРБ бавят името на кандидата си за София, защото нямат такъв. 

"София ще бъде загубена, Борисов е много объркан с признанията на Божков, убийството на Алексей Петров. Може би ще има нови играчи на местните избори, освен тези, които са парламентарно представени. Една коалиция "Заедно за силна община", в която ще участваме в 7-8 областни центрове и след подкрепата на балотажа, 10-12 кмета бихме могли да вземем", прогнозира Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама