Борисов продаде и предаде всички членове и симпатизанти на ГЕРБ

07:02, 26 сеп 23 / Политика 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борисов продаде и предаде всички членове и симпатизанти на ГЕРБ с едноличните си решения, така се обезсмисля политическият проект. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „Студио Хъ“.

Цветанов смята, че ситуацията с късното обявяване на кандидатурата на Антон Хекимян за кандидат за кмет на София е сходна с тази от 2016 г. и кандидатурата на Цецка Цачева за кандидат за президент.

Според Цветанов кандидатурата за кмет на София е единствено и само решение на Борисов. „Стратегията на ГЕРБ е не дали ще спечелят изборите, защото те ще ги загубят в София, а как ще овладеят общинския съвет. Бъдещият кмет независимо кой ще бъде той се правят договорки за формирането на това мнозинство, което да може да управлява бюджета, а той е над 2млрд. лв. Това означава, че интересите ще бъдат дори много по криминални, прозрачността ще бъде забулена за това мнозинство, което ще бъде като колективна безотговорност“.

Попитан дали Борисов ще подари властта в София, а всъщност в общинския съвет ще се разиграе томбола и ще се парцелира бюджетът на практика Цветанов каза: „Бойко Борисов не подарява. Той е в невъзможност да възстанови доверието на ГЕРБ след тези репутационни щети, които нанесе с обвиненията и казаното от Божков, това което се случи с „Барселонагейт“ и всичко съпътстващо обществено политическия живот на страната и тези кризи, в които влизаме постоянно“.

Цветанов е на мнение, че целта на Борисов е личното му оцеляване. „Както много хора са казвали той е готов да предаде всеки, за да може да постигне неговата цел. Него не го интересуват тези, които му дават възможността той да бъде този незаобиколим фактор и в държавното управление, и в парламента“.

Цветанов попита, как когато си управлявал София от 2005 г. и си имал много зам.-кметове и са били част от екипа на действащия кмет в Столична община, когато си имал общински съветници и районни кметове не намираш дори един подходящ, който да поеме управлението на столицата, познавайки в детайли проблемите. „Слагаш журналист (моите уважения към г-н Хекимян), но той ще бъде употребен. Той няма тази подготовка, за да говори по темите, които вълнуват Столична община. Хекимян трябва да каже дали се разграничава от порочни практики, ако има такива, а всички останали кандидати трябва да кажат за моделите, на които трябва да противодействат и да направят нещо, което да бъде достатъчно прозрачно за Столична община“, добави председателят на Републиканци за България.

Цветан Цветанов изрази мнение, че много хора са отказали да се кандидатират за кмет на София, защото това е един политически сценарий, чрез който се цели да бъдат обслужен определен човек или кръг от хора, но са малко на фона на стойностните и качествени хора.  „Затова: „Заедно за силна община“ това е бъдещето“, призова Цветанов.

На въпрос как Борисов прави нещата, за да изглежда толкова силен председателят на Републиканци за България отговори: „Защото останалите са доста слаби. Имаше една силна енергия, която се създаде в обществото с проекта на ПП и ДБ, които все пак направиха нещо, създадоха нещо на база анти ГЕРБ говоренето. Но в момента, в който Алексей Петков направи тази сглобка, осветли обществото как то за пореден път е излъгано и всъщност няма алтернатива ситуация. Това е нещото, върху което трябва да се работи и след тези местни избори да търсим това, което действително да провокира висока избирателна активност, което може да промени под някаква форма ситуацията в държавата, която никак не е добра, а изключително тревожна“.

Цветанов изрази мнение, че ИТН се държат най-адекватно в тази цялостна политическа ситуация. „Споделям това, което виждаме като някакъв коректив на всичко това което в момента се прави, а то е абсурдно“. Той заяви, че няма изпълнение на 5 приоритета, които са били заложени и даде пример с това, че няма да влезем в Шенген и еврозоната в поставените срокове, нито ще имаме възможност инфлацията да бъде понижена толкова много, за да се усети действително, че има управление, което се грижи за този процес. Не можем да се възползваме от законодателната програма, която правителството и НС трябваше вече да са изработили цялостна стратегия и план за действие, за да може да се усвояват парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Цветанов каза още, че Делян Пеевски се е превърнал в говорител на правителството и каквото той каже, правителството го реализира.

По темата със сектор „Сигурност“ Цветанов заяви, че той е пробит, а атаката срещу шефа на ДАНС е само и единствено политическа.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Абсолютно 21:43, 04 окт 23

Абсолютно вярно

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама