10 Големи идеи за вашата малка баня

09:05, 19 дек 23 / Свят 25 3633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За мнозина малката баня е истинско нещастие, трудно предизвикателство и дори жилищно неудобство, с което трябва да се примирят. За дизайнерите обаче тя се оказва източник на вдъхновение. Наслаждаваме се на все повече креативни идеи, създавани именно за малки стаи.

Съществена тенденция на пазара дори е ръстът на предложенията за санитарни помещения с ограничена квадратура. Актуалното Smart Care обзавеждане за баня, например, до голяма степен е ориентирано към маломерни интериори. Но освен да влезете в магазина и да ги разгледате, друга добра идея би била и предварително да получите известни насоки за дизайна. Вижте нашите десет големи идеи за вашата малка баня.

Не се колебайте да се заигравате с цветовете

Най-лесно е да изградите скучна баня в бяло. Но само смелите успяват да използват цветовете креативно. Понякога едно симпатично съчетание от няколко нюанса на обикновен цвят като синьо или сиво може да изглежда в пъти по-луксозно от скъп сифон или модерна душ кабина. И всичко това в една баня метър на метър.

Използвайте всеки квадратен сантиметър разумно

Много често в стремежа си да намерим достатъчно място за съхранение в маломерната баня залагаме на голям шкаф, който да центрираме в помещението. Далеч по-удачно за редица дизайни обаче е да се заложи на разпределение на вещите по симпатични ъглови етажерки във всяка посока.

Обзавеждане по вертикала

Подредбата на мебелите за баня не е задължително да бъде хоризонтална. Това е не просто нефункционален за маломерните помещения метод, но и доста остарял и не особено разчупен и интересен като визия. Обзавеждането по вертикала може да ви спести поне 35% от общото пространство за съхранение.

Обичта към простите неща

Свръх големите, привличащи погледа и прекалено ъгловатите несиметрични елементи в малката баня създават известен смут и дисхармония в помещението. Изчистените линии, традиционната логика на подредба и семплите цветове често са достатъчно красиви и подходящи за санитарното помещение.

Светлина за уголемяване на помещението

Разбира се, тя няма как буквално да увеличи пространството. Същевременно, светлината позволява на погледа да си мисли, че се намирате ако не в голяма, то поне в просторна баня. Точно както ви посъветвахме за цветовете, сега ви съветваме да си поиграете и със светлините в санитарното помещение.

Земните цветове и елементи – не ги забравяйте!

С тяхна помощ можете да изградите модерни и същевременно подходящи за малка баня интериори. Особено привлекателна е идеята за индустриален дизайн. Той не изисква много елементи, но пък винаги е достатъчно практичен и функционален за всякакъв тип нужди.

Зонирането е възможно и в малките бани

Не само че е възможно, но в много случаи е и най-подходящата концепция. Когато заложите на стъклените паравани, получавате обособяване на отделните зони в банята и същевременно раздвижвате вътрешната светлина и отблясъци. А както вече споменахме, те носят илюзията за повече простор и свобода в затвореното помещение.

Вечната класика е приятел на малката баня

Не е задължително да обзаведете банята с твърде прости и обикновени мебели. Напротив – можете да използвате и елементи от класическия стил. Той, между другото, има доста добри попадения за разчупване на интериора – стъклени полилеи, мозайка на пода, черно-бяла гама и други.

Бъдете подредени и елиминирайте хаоса

Освен да чистите редовно, другата ви предварителна задача е да се фокусирате върху конкретен – един-единствен – стил при обзавеждането на банята. Важно е да не се разпилявате и да не купувате аксесоари и мебели без конкретно зададена логика. В противен случай помещението ще придобие тромав и не особено уютен вид.

Същевременно, малко смелост не е излишна

Винаги е препоръчително да добавите и нещо лично от себе си в домашния интериор. Това важи и за обзавеждането на банята. Дори тя да е малка, тя няма да се стесни допълнително. Така например, спокойно на фона на минималистичен интериор можете да за закачите на стената интересна картина в сюреалистичен стил.

А сега е ваш ред – да направите големи неща в своята малка баня! Да, възможно е!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама