Национален брейк денс турнир ще се проведе в Бургас

20:20, 11 мар 19 / Спорт 25 1211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем отбора ще вземат участие във второто издание на националния брейк денс турнир в Бургас, който ще се проведе на 30 март от 19.00 часа в Културния дом на Нефтохимика. Това са отбори от 5 до 8 деца на възраст до 16 години от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас.

Изпълненията ще бъдат оценявани от световноизвестни съдии.

Bboy Nasso или BAYAZID MOULOUD NACIM от Франция е танцьор и хореограф от 17 години и е първият съдия, който представяме в състезанието. Роден е в Сен Етиен, Франция, носител на множество награди и титли, сред които шампион на Франция за 2013 г. и финалист в Red Bull BC One през 2016 г.

Bgirl Dora или DORA ESZTER AITNER от Унгария започва да танцува през 1997 г. брейкинг, има множество участия в семинари и покани като съдия, главно в Европа.

Българският представител в триото жури е Bboy EF One или Петър Костовски. Започва да танцува от 1988 г. В периода 1990-1999 г. се занимава с Breaking, ElectricBoogaloo/ Popping, участва в национални турнири и печели голяма част от тях като солов изпълнител и заедно със групата си ElectricForce Crew, a в последствие /1999 до 2007/ съc второто поколение ElectricForce Crew и на международната сцена. Основоположник на клуб "ElectricForce".

Турнирът се организира от Младежки културен център, Община Бургас, брейк клуб "Black Style" и инициативата "Бургас харесва младите". "BATTLE TIME" е състезание насочено към развитието на брейк денс в България и стимулиране на деца и групи до 16-годишна възраст.

Билети за брейк турнира ще се продават на касите на НХК от 25 март.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама